שיתוף הפעולה בין עיריית מינכן למגזר העסקי בעיר
להלן דוגמאות מעיריית מינכן שמפעילה ותומכת במספר תכניות ושותפויות עם המגזר העסקי בעיר:
לפי הסכמי האקלים הבינלאומיים עליהם חתמה גרמניה, היא אמורה להיות ניטרלית מבחינה אקלימית בשנת 2035. עיריית מינכן שמה לה למטרה להגיע ליעד הזה כבר בשנת 2030, ולכן משקיעה מאמצים ומשאבים רבים בכך, על אף שהיא יודעת שלא קיים סיכוי אמיתי להגיע ליעד הזה, ולכן הם יצטרכו "לקנות/לפצות/לשלם" על הפער שיווצר הלכה למעשה, באמצעות השקעה בפרויקטים שמצמצמים פליטות גזי חממה במקומות אחרים.
כדי לעמוד במשימה הזאת העיריה הקימה רשת משותפת של שת"פ עם 15 העסקים הגדולים של העיר, בהם חברות ענק בינלאומיות כמו: BMW, סימנס, Airbus, Allianz, MAN. הרשת הזאת גיבשה תכנית רב שנתית של שינויים רדיקליים בתהליכי הייצור, התנועה והתחבורה והעסקת כוח האדם בחברות ענק אלה, לרבות הקמת קרן השקעות בטכנולוגיות סביבתיות מתקדמות. התכנית המשותפת נקראת: Munich Business Climate Pact. תכנית זו עם מנועי התעשיה והכלכלה הראשיים של העיר עובדת לצד תכניות אחרות הפועלות בעיר מזה כ-20 שנים, כמו תכנית Ecoprofit (תכנית המקדמת ניהול סביבתי בר קיימא ומופחת פליטות גזי חממה בעסקים השונים בעיר, מהגדולים ביותר ועד הקטנים) ועוד.
תכנית פעולה מרכזית נוספת של העיריה היתה מול אזורי התעשייה הותיקים והישנים של העיר. במינכן קיימים מספר אזורי תעשייה ותיקים בני מאות שנים. באזורים אלה הקימה העיריה עם העסקים והמפעלים באותו מקום מינהלות עירוניות, המתכננות את הפיתוח של המתחם, לרבות הוספת בתי מלון, משרדים, דיור וגוון תעסוקה במקום. העיריה מתקצבת את המינהלות הללו ביחד עם העסקים והמפעלים במתחמים אלה, ככל שהם מסוגלים לכך. תכנית זו נקראת: Management of Business Parks.
יוזמה ציבורית מרכזית נוספת של עיריית מינכן עוסקת בתחום "הייעוץ והנגשת המידע הסביבתי" על סוגיו לגורמים פרטיים (תושבים ועסקים קטנים ובינוניים). העיריה מנגישה מידע ומייעצת למסעדות, ברים, מבשלות בירה ועוד כיצד עליהן לשנות את התנהלותן, וכיצד לשלב אמצעים לחיסכון באנרגיה ובצריכת מים ומשאבים, וכן מעניקה להם הוקרה מתאימה. במסגרת זו העיירה גם תומכת ביוזמות של עובדים אינדבידואלים ושל חברות קטנות בקידום יוזמות מעניינות בתחום האקלים. התמיכה של העיריה יכולה לבוא בצורה של מימון יעוץ מקצועי, או בסיוע ברכישת ציוד, בחיבור בין חברות וארגונים כדי לקדם יחדיו פרויקט או פרויקטים בעלי עניין משותף, ובסיוע בחיבור גופים ממשלתיים שונים לטובת הצלחת הפרויקט (משרד הפטנטים הלאומי, גופי הממשל של ממשלת בוואריה, גופי האיחוד האירופי) ועד להעמדת סיוע ותמיכה של קרנות השקעה של חברות עסקיות ענקיות, כמו קרן ההשקעות הסביבתיות של מרצדס בנץ, של חברת מאן וכדומה. במסגרת זו העיריה קידמה עם איגוד לשכות המסחר ועם איגוד התעשיינים של מינכן את פרויקט "The climate-neutral company", שהביא לכך שחברות רבות נכנסו לתהליך שמטרתו להגיע למצב של איזון אקלימי.
ולבסוף, פרויקט ה-FUNDING של עיריית מינכן, בא להעניק תמיכות וסיוע מסוים לפעילות סביבתית שמטרתה צמצום פליטות גזי חממה, על ידי מסלולי מימון שונים המוענקים לעסקים קטנים ובינוניים, בעיקר בתחום רכישת שעות ייעוץ.
קישור לאתר חממת החדשנות של עיריית מינכן אשר הוקמה כיוזמה משותפת של איגודי העסקים והתעשייה בעיריחד עם העיריה ושותף פרטי.