קהילה
שיתוף הציבור ורתימתו לנעשה בעיר הם מרכיבים הכרחיים למימוש חזון הקיימות העירונית. על-מנת לעודד שינוי הרגלים ואורחות חיים, לא די בהקמה ובניית התשתיות, אלא יש צורך בחינוך והסברה, ואף בעירוב אקטיבי של התושב החל מהשלבים הראשונים של החשיבה והתכנון של הנושא, והדגשת התועלות הטמונות בהתנהגות הסביבתית. שקיפות מידע ושיתוף ציבור הן אבני יסוד לעירוב הקהילה בנעשה בעיר ולעידוד תהליכים עירוניים שיתרמו לחיזוק הכלכלה המקומית.
להלן דוגמאות וחומרים בנושא:
- בשנת 2019 פרסם המכון החרדי למחקרי מדיניות מחקרים חדשים המצביעים על חשיבות החוסן הקהילתי. לקריאת כתבה שפורסמה ב-TheMarker בעקבות המחקרים, לחצו כאן.
- בשנת 2018 יזמו פורום ה-15 והתאחדות בוני הארץ פרויקט משותף בנושא ל"ג בעומר, שעניינו בתיאום האספקה המרוכזת של עצים וקרשים "בטוחים" לתושבי הערים. לקריאה אודות פרויקט ל"ג בעומר לחצו כאן.
- בחודש דצמבר 2016 קיים פורום ה-15 "גרין-דייט" (יום עיון חווייתי) בנושא "עידוד תושבים להתנהגות מקיימת". לקריאה אודות המפגש ולהורדת הסיכום והמצגות לחצו כאן.
- פורום ה-15 פרסם פרקטיקה בנושא "הקמת פורום וולונטארי לקידום קיימות בעסקים", על בסיס נסיונה של עיריית הרצליה. לקריאת הפרקטיקה לחצו כאן.
- פורום ה-15 פרסם פרקטיקה בנושא "מתווה לשיתוף פעולה עם האקדמיה לקידום נושאי סביבה וקיימות בעיר", על בסיס נסיונה של עיריית באר שבע. לקריאת הפרקטיקה לחצו כאן.